Yükleniyor...
Google Android Forum
Oturum Aç
Kayıt Ol Giriş Yap Şifremi Hatırlat Hakkımızda Forum Kuralları Gizlilik Politikası

morfikirlerOyunmp3 indir, mp3 forum

Gönder Cevapla
Turkcell T10 Rom Değiştirme
Yazar Mesaj
Admin Çevrimdışı
Paylaşmak Güzeldir
Admin

Benim HakkımdaGerçek Adım : £rkan
Cinsiyetim : Erkek
Bilgim : Diger
       Benim Tecrübem
Android Bilgim : Orta
Yorumlarım : 16,075
Rep Puanı: 727
       Benim Android'im
Cihazım : Galaxy Mini
Sürümü : 2.2
Rom'um : Orjinal
Turkcell T10 Rom Değiştirme
Kurulum aşamalarını dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

1- İlk aşama telefonun bilgisayara bağlanması ve usb sürücülerinin kurulması.

Telefonu bilgisayara bağladığınız zaman sanal bir cdrom oluşturur ve buradan usb sürücülerini yükleyebilirsiniz.

Dikkat edilmelidir ki, usb sürücüleri doğru yüklenmediyse kurulum aşaması başlamamakta.

Usb sürücülerini yüklediğimize emin olduktan sonra Aygıt Yöneticisi üzerinden hata veren Android 1.0 gibi bir isimli sürücü olmadığını teyyit etmeliyiz.

Linkteki dosyalar hafıza kartına doğrudan (extract edilmeden en üst klasöre kopyalanmalıdır.)
TCT_JIT_update.zip
TCT_tmo_u8110_update_2.zip
TCT_NoJIT_update.zip

Uygun bir yere upload edemedim henüz, bu rom'un geliştirici adresinden de temin edebilirsiniz, upload edince dosyaları güncelleyeceğim.
http://forum.xda-developers.com/showthre...ost8518133

Başlamadan önce, her rom yükleme işlemi gibi bu işlemin de risk içerdiğini belirteyim. Cihazınızda oluşabilecek hasarlarda ben mesul değilim !
Hafıza kartındaki kişisel bilgilerin yedeğini almayı unutmayın !

Şarjınızın yükleme sırasında bitecek seviyede olmamasına dikkat edin, rom yükleme esnasında piliniz biterse cihazınız açılmayabilir.

2- Aşama olarak cihazı recovery moduna geçirip yazılım atmamızı sağlayacak AmonRa yazılımını kurmaktır.

Uygulamayı burdan indiriyoruz

http://www.mediafire.com/download.php?wmwmjwwbecj

Bunun için cihazı bootloader moduna geçiriyoruz.

Telefon kapalıyken ses kısma tuşu + no tuşu + açma kapama tuşuna basıyoruz.

Android yazısı gelecek ve ekranda kalacak, bu aşamada kabloyu takıyoruz ve AmonRa yazılımı içerisindeki install-recovery-windows dosyasını çalıştırıyoruz.
(Windows dışında çalıştıracak arkadaşlar install-recovery-linux ya da install-recovery-mac dosyalarına chmod +x vermeyi unutmasınlar )

Birkaç saniye kurulum yapıyor, daha sonra telefonu bootloader modunda açıyoruz.

Bu kısımda, Turkcell orijinal rom'un yedeğini alıyoruz, unutursanız geçmiş olsun. (Nandroid ile alabilirsiniz)

Yedek aldıktan sonra bir üst menüye dönmek için ses kısma tuşunu kullanıyoruz.

burada

Flash zip from sdcard seçeneğini tıklayıp, TCT_RLS3 dosyasını gösterin. Kurulum birkaç dakika sürecektir.

Kurulum bittikten sonra wipe seçeneği ile cihazda önceki romdan kalan bütün dosyaları silin.

Herhangi bir sorun yaşamadıysak telefonun açılmaması için bir nedenimiz yok.

İlk kez açıp biraz kurcaladıktan sonra işlemlerimize devam ediyoruz.

3- Telefonu tekrar kapatıp, ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma kapama tuşuna basıp, recovery mode'a geçiyoruz.

Tekrar Flash zip from sdcard seçeneği ile JIT güncellemisini yapıyoruz. (Performans güncellemesi ancak bazı programlarla çakışabiliyormuş, bence değer yüklemeye)

4-Opsiyonel - TCT_tmo_u8110_update_2.zip güncellemesini yapmadan önce bende gps çalışmamıştı, bu dosya gps güncellemesi olarak yazılım güncellemesinden sonra gps çalışmıyorsa bu uygulamayı kurun.

5- Ve artık büyük yol kat ettik, en azından işletim sistemimiz güncellenmiş oldu ve gereksiz Turkcell uygulamalarından kurtulmuş, Android markete kavuşmuş olduk.
Cihaz eski rom ile 528 Mhz hızında çalışıyordu, güncelleme ile bunu varsayılan olarak 600 Mhz'e geliştirmiş olduk.

Cihaz overclock yapılabiliyor, geliştiricinin sitesinde yer alan paketleri aynı recovery mode yöntemiyle cihazınıza atıp hızını arttırabilirsiniz.
Kişisel kanaatim, 652-691 Mhz hızlarının benim cihazında daha iyi çalıştığı yönünde. Forumlarda bazı şanslı kişilerin 729 Mhz'de stabil çalıştırdıklarını gördüm.
Denemeye değer.

6-A2SD - yani uygulamaları hafıza kartına kurma ve hafıza kartında çalıştırma. Bu yöntemi kullanmak istiyorsanız, hafıza kartını üç parçaya bölmeniz gerekiyor.
Ayrıca, cihaz açıkken hafıza kartını çıkaramıyorsunuz, IPhone gibi sabit kalacaksa cihaz üzerinde bu yöntemi kullanın. Swap alanı ve uygulama alanını hafıza kartına taşıyoruz.

Cihazı tekrar kapatıp recovery mode'da açıyoruz. (Ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma tuşu)

Partition sdcard seçeneğini tıklıyoruz.

Swap alanı olarak 32-64 Mb değerlerinden birini seçiyoruz. Ben 64 Mb kullanıyorum. Uygulamaların kurulacağı alan olarak 512 Mb yeterli olacaktır.
Hafıza kartınızın geri kalan kısmını kullanıcı verilerine ayırıyor ilk iki kısmı sistem için kullanıyor. Örneğin 8 Gb hafıza kartınız var ise artık telefonunuz 8192 - (512+64) =7620 Mb olarak görecektir kartınızı.

Hafıza kartınızı biçimlendirdikten sonra ext2 to ext3 seçeneğini seçiyoruz. ext3 dosya sisteminin daha performanslı olduğunu görmüş geliştirici.

Telefonumuzu açıyoruz ve kendimiz için en uygun ayarlar ve uygulamaları aramaya başlıyoruz birkaç kere çökertiyoruz ama keyfimizi kaçırmıyoruz.

Yöntemler bana ait değildir, sadece ilgili sitedeki yapılacaklara dikkat ederek cihazımı güncelledim ve bu kurulum dökümanını oluşturdum.

Resimli anlatacak arkadaş, sadece resimlerini çekip yazıların arasına eklerse çok daha iyi bir dökümanımız olur.

Bu arada froyo 2.2 için de çalışmalar var Turkcell T10 için, bekleyip göreceğiz.

(Alıntıdır, @akinarcak'a teşekkürler.)

Ekli Dosya(lar)
.zip  TCT_JIT_update.zip (Boyut: 406.53 KB / İndirme: 2141)
.zip  TCT_tmo_u8110_update_2.zip (Boyut: 342.52 KB / İndirme: 1905)
(Bu Mesaj 04-12-2010 11:15 değiştirilmiştir. Değiştiren : Admin.)
04-12-2010 10:28
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Admin Çevrimdışı
Paylaşmak Güzeldir
Admin

Benim Tecrübem
       Benim Android'im
RE: Turkcell T10 Rom Değiştirme
Dosyaların devamı..

Ekli Dosya(lar)
.zip  TCT_NoJIT_update.zip (Boyut: 363.89 KB / İndirme: 1776)
.zip  nandroid-2[1].0.zip (Boyut: 942.74 KB / İndirme: 1337)
(Bu Mesaj 04-12-2010 11:10 değiştirilmiştir. Değiştiren : Admin.)
04-12-2010 11:00
Admin Çevrimdışı
Paylaşmak Güzeldir
Admin

Benim Tecrübem
       Benim Android'im
Teşekkürler.

04-12-2010 11:30
rashid Çevrimdışı
Üye
Üye

Benim HakkımdaGerçek Adım : rasit
Bilgim : Yok
       Benim Tecrübem
Yorumlarım : 24
Rep Puanı: 6
       Benim Android'im
Cihazım : HTC
Sürümü : 4.0.1
Rom'um : asd
Teşekkürler Geçen ben buraya yazmıştım silinmişti konum, her halde bu konu ile ben bu telefonun hakkından gelirim Kahkaha
04-12-2010 15:56
rashid Çevrimdışı
Üye
Üye

Benim HakkımdaGerçek Adım : rasit
Bilgim : Yok
       Benim Tecrübem
Yorumlarım : 24
Rep Puanı: 6
       Benim Android'im
Cihazım : HTC
Sürümü : 4.0.1
Rom'um : asd
Bir şey daha soracağım, bu uygulamaları yaptıktan sonra android yazılımımız 2.1 sürümünde olmuş olacak dimi?
04-12-2010 16:10
Admin Çevrimdışı
Paylaşmak Güzeldir
Admin

Benim Tecrübem
       Benim Android'im
Evet 2.1 olacak. Ama turkcell mobil tv de dahil olmak üzere bir çok turkcell uygulaması içinde olmayacak. Cihaz root olmuş olacak. Stabil ve daha seri olacak. Radyo gelmiş olacak. Market gelmiş olacak. Mobil tv uygulaması bende var daha sonra android sdk ile roma gömmek isterseniz verebilirim. İyi forumlar.

04-12-2010 18:14
Gönder Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Turkcell T10 Root Yapımı Thesymson 2 164 Dün 22:50
Son Mesaj: brboros
  Turkcell T10 Oyunları İndir (%100 her oyun çalışıyor ) u8110 6 136 Dün 11:09
Son Mesaj: Saint
  Telefonum Brick Oldu ( Turkcell t10 ) ACİL ! canxyz 7 180 20-05-2012 11:21
Son Mesaj: canxyz

Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir